Gammeldags æblekage i glas
Lagene i denne lækre gammeldags æblekage kommer virkelig til sin ret, når de serveres i et glas i stedet for en skål – den kan både serveres til eftermiddagskaffen og til dessert.
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til gammeldags æblekage
En god gammeldags æblekage, som mormor lavede den, består af lag af æblemos, æblekagerasp og flødeskum. Herunder har vi samlet vores bedste tips til dig, der skal servere æblekage.
Æblemos
Den bløde æblemos kan købes færdiglavet, hvis du har travlt. Den smager dog tusind gange bedre, hvis du laver den selv. Heldigvis er den utroligt nem at lave. Du kan også lave en kæmpe portion og gemme resten til en anden dag. På køl kan den holde sig 3-4 dage, men i fryseren kan den holde sig flere måneder. Du kan også spare tid ved at undlade at skrælle æblerne, men blot skylle dem og skære dem i tern.
Æblekagerasp
Æblekagerasp kan faktisk også købes i de fleste supermarkeder, men det er nemt at lave selv. Du skal blot stege rasp og sukker i smør og blande det sammen med knuste makroner. Skal det hele være hjemmelavet, kan du også bage makronerne selv.
Flødeskum
Det er ingen sag at piske flødeskum! Man kan dog nemt komme til at piske fløden for stiv, og så skiller den. Sker det, kan du tilsætte lidt mælk og piske den med et piskeris ganske kort.