Gammeldags æblekage i glas

19. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Lagene i denne lækre gammeldags æblekage kommer virkelig til sin ret, når de serveres i et glas i stedet for en skål – den kan både serveres til eftermiddagskaffen og til dessert.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Damp æblerne i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn i ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand undervejs, hvis æblerne koger tørre.
Mos de dampede æbler med en gaffel. Smag evt. æblemosen til med mere sukker.
Smelt smørret på en pande. Tilsæt rasp og sukker. Varm det hele godt igennem i ca. 5 minutter. Bred blandingen ud på bagepapir, og lad den køle af.
Knus makronerne, og bland dem med æblekageraspen.
Fyld æblemos i portionsglas. Læg et lag æblekagerasp ovenpå. Stil glassene i køleskabet i ca. 30 minutter.
Pisk fløden til skum, og fordel det oven på æblekagerne.

Tip!

Det ser fint ud at anrette desserten i glas, men du kan selvfølgelig også vælge at bruge en stor serveringsskål i stedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til gammeldags æblekage

En god gammeldags æblekage, som mormor lavede den, består af lag af æblemos, æblekagerasp og flødeskum. Herunder har vi samlet vores bedste tips til dig, der skal servere æblekage.

Æblemos

Den bløde æblemos kan købes færdiglavet, hvis du har travlt. Den smager dog tusind gange bedre, hvis du laver den selv. Heldigvis er den utroligt nem at lave. Du kan også lave en kæmpe portion og gemme resten til en anden dag. På køl kan den holde sig 3-4 dage, men i fryseren kan den holde sig flere måneder. Du kan også spare tid ved at undlade at skrælle æblerne, men blot skylle dem og skære dem i tern.

Æblekagerasp

Æblekagerasp kan faktisk også købes i de fleste supermarkeder, men det er nemt at lave selv. Du skal blot stege rasp og sukker i smør og blande det sammen med knuste makroner. Skal det hele være hjemmelavet, kan du også bage makronerne selv.

Flødeskum

Det er ingen sag at piske flødeskum! Man kan dog nemt komme til at piske fløden for stiv, og så skiller den. Sker det, kan du tilsætte lidt mælk og piske den med et piskeris ganske kort.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar