Gammeldags æble-pære-kage

Du kender den klassiske æblekage med lag af æblegrød, rasp og flødeskum. Den her udgave er med en blanding af æbler og pærer, og det giver en skøn smag til grøden.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær æbler og pærer i grove stykker. Kom dem i en gryde med sukker, flækket vaniljestang samt saft og skal af citronen.
Bring i kog ved lav varme, til frugterne er blevet til grød. Køl den ned i køleskabet.
Vend alle ingredienser til crumblen godt sammen i en skål, og hæld den ud på bageplade med bagepapir.
Bag crumblen i ovnen ved 180°, til den er gylden, og lad den køle af. Smuldr den i grove stykker.
Spred hasselnødderne ud på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til skallen krakelerer. Gnid dem fri for skaller, og hak dem groft. Hak også chokoladen groft. Pisk fløden til en let skum. Rib ribsene.
Kom først æble-pære-grød i et portionsglas eller en skål og dernæst crumble. Knus makronerne, og drys lidt over. Tilsæt lidt ribs, flødeskum og hakket chokolade.
Gentag processen, indtil glasset er fyldt. Pynt til sidst med hakkede hasselnødder, lidt ribs og chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
9. december 2019 af .

Foto: Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar