Galetter med parmaskinke og gedeost

21. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Hofretten fra det nordlige Frankrig er her serveret med et smagsspækket fyld af bl.a. champignon, skinke, bagte tomater og to slags oste.

Bemærk
Folder pandekagen sig ud i ovnen, så læg en kniv eller noget andet varmefast, som holder kanten nede, oven på i et par minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland boghvedemel med salt og æg. Pisk mælken i, og rør til en jævn dej uden klumper. Bag pandekager af dejen i lidt smør på en pande ved middel varme.
Tænd ovnen på 160°. Steg hakket løg i en blanding af smør og olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt presset hvidløg, og rist i yderligere nogle minutter.
Skær champignoner i skiver, og steg dem bløde sammen med løgene. Bland tomater, revet emmentaler, timian, salt og peber i, og varm fyldet igennem. Rør cremefraiche i.
Læg en stor skefuld fyld på pandekagernes midte. Læg skinke, lidt spinat og en skive gedeost i midten, og fold kanterne ind, så pandekagerne bliver firkantede.
Bag de fyldte pandekager i 10-15 minutter til osten er gylden og smeltet. Spis dem, som de er, eller servér f.eks. smilende æg til.

Tip!

Prøv at tilsætte 1 tsk. rørsukker eller ½ tsk. vaniljesukker til dejen, og servér pandekagerne med sødt fyld, f.eks. friske bær og hakket chokolade eller nutella og bananskiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar