Galette med svampefyld

8. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

En galette er en rustik tærte, der kan laves uden tærteform og samles i en fart − perfekt til den travle hverdag!

Ingredienser

Sådan gør du

Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg svampene i smør på en pande, så de bliver gyldne. Krydr let med salt og peber.
Pisk flødeost, æggeblomme, finthakket timian, salt og peber sammen i en skål. Lad svampene afkøle lidt, og vend dem i blandingen i skålen.
Tænd ovnen på 200°.
Hæld havremel i en skål. Del ægget i blomme og hvide, og hæld hviden i skålen til havremelet. Gem blommen til pensling i en anden skål. Bland havremel, æggehvide, salt, bagepulver og olie sammen i skålen.
Ælt blandingen til en smuldret dej. Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, og ælt, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud med en kagerulle i en ca. ½ cm tyk cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade.
Fordel fyldet over tærtebunden (lad de yderste 5 cm af kanten være fri),og fold bundens sider ind over fyldet – det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblommen.
Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med frisk timian inden servering.

Tip!

Lav dit eget havremel ved at blende havregryn helt fint i en blender eller foodprocessor.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar