Galette med svampefyld
8. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En galette er en rustik tærte, der kan laves uden tærteform og samles i en fart − perfekt til den travle hverdag!
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg svampene i smør på en pande, så de bliver gyldne. Krydr let med salt og peber.
Pisk flødeost, æggeblomme, finthakket timian, salt og peber sammen i en skål. Lad svampene afkøle lidt, og vend dem i blandingen i skålen.
Tænd ovnen på 200°.
Hæld havremel i en skål. Del ægget i blomme og hvide, og hæld hviden i skålen til havremelet. Gem blommen til pensling i en anden skål. Bland havremel, æggehvide, salt, bagepulver og olie sammen i skålen.
Ælt blandingen til en smuldret dej. Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, og ælt, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud med en kagerulle i en ca. ½ cm tyk cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade.
Fordel fyldet over tærtebunden (lad de yderste 5 cm af kanten være fri),og fold bundens sider ind over fyldet – det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblommen.
Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er sprøde og gyldne. Pynt med frisk timian inden servering.
Tip!
Lav dit eget havremel ved at blende havregryn helt fint i en blender eller foodprocessor.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk