Galette med søde kartofler og feta
18. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Galetten minder om en tærte, men bages ikke i en form. Den skal blot lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og så skal kanterne foldes ind over fyldet.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend havregrynene til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Del ægget i blomme og hvide i hver deres skål.
Bland salt, bagepulver og olie i æggehviden. Hæld blandingen i havremelet, og blend igen, til det bliver til en smuldret dej. Tilsæt vandet, 1 spsk. ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud i et rektangel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste papir, og flyt dejen over på en bageplade. Gem æggeblommen til senere.
Tænd ovnen på 200°. Skræl de søde kartofler, og skær dem i helt tynde skiver. Vend skiverne i olivenolie, og fordel dem over tærtebunden i flere lag. Drys med salt og peber. Smuldr feta over de søde kartofler, og drys med rosmarin.
Fold havrebundens sider ind over fyldet – det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen. Pensl kanterne med æggeblommen, og drys med en smule havregryn.
Bag galetten i ovnen i 30-40 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk