Galette med skinke, æg og spinat
6. april 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En galette er egentlig sådan en dejlig boghvedepandekage – her fyldt med skinke, ost og æg, og nåja, en god håndfuld spinat også. Spis dem til morgenmad, så bliver du mæt og stærk!
Bemærk
Pandekagedejen skal trække i 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend boghvedemel, hvedemel, æg, mælk og salt til en ensartet masse. Lad dejen trække i 20 minutter, og steg den så til pandekager i smør på en pande. Der bliver 4-6 stk. afhængig af pandens størrelse.
Overhæld spinaten med kogende vand, så den falder sammen. Pres den tør for vand, og krydr med salt og peber.
Fordel først skinke på pandekagerne, så spinaten, og slå dernæst et æg ud på toppen af hver. Krydr igen med salt og peber, og riv ost over. Fold siderne indover som på billedet.
Steg de fyldte pandekager på panden i smør, muligvis ad flere omgange, hvis ikke de kan være der på en gang. Læg låg over panden, og lad pandekagerne stege i 5-7 minutter ved mellem varme, til hviderne har sat sig.
Servér med det samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk