Galette med gulerødder og græsk yoghurt

5. november 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Den rustikke tærte fyldes her med en krydret blanding af revne gulerødder og toppes med klatter af græsk yoghurt. Retten er nem at lave og smager herligt.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog smør og vand sammen i en gryde, indtil smørret er smeltet. Kom det i en skål, og tilsæt speltmel og salt.
Stød koriander- og kommenfrø i en morter, og tilsæt det. Ælt dejen godt igennem, hæld den ud på et meldrysset bord, og ælt, til den er smidig.
Rul den ud på et stykke bagepapir, så den måler ca. 25 x 35 cm – læg evt. et stykke bagepapir over den, så den er lettere at rulle ud.
Placér bagepapiret med dejen på en bageplade. Tænd ovnen på 200°.
Riv gulerødderne, hak hvidløget, og rør æggene sammen. Bland alle 3 ingredienser godt sammen i en skål.
Stød koriander- og kommenfrø i en morter. Kom det i fyldet sammen med salt og peber. Læg fyldet på bunden, men efterlad 5 cm af kanten uden fyld.
Fordel græsk yoghurt i klatter over fyldet. Fold kanterne ind over fyldet, og bag galetten i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Pynt med frisk koriander og lidt bronzefennikel, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar