Galette med ferskner, nektariner og vanilje
26. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når stenfrugter bages, bliver de ekstra søde og aromatiske. Denne galette er med ferskner og nektariner, men den kan også laves med fyld af blommer, æbler, pærer eller abrikoser.
Bemærk
Afkøling: 1 time og 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland mel, bagepulver, sukker og vaniljekorn i en skål. Skær smør i tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene.
Tilsæt vandet, og saml dejen med hænderne, til den er glat og ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir til en aflang firkant på 30 x 40 cm. Læg den udrullede dej på køl i ca. 10 minutter.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og læg den på en bageplade. Fjern det øverste lag bagepapir. Bland mandelmel og sukker. Drys det ud på midten af dejen i et jævnt lag, men lad en kant på 5 cm være fri hele vejen rundt.
Tænd ovnen på 180°.
Skyl nektariner og ferskner, halvér dem, fjern stenen, og skær frugterne i både. Vend dem med vaniljesukker, og fordel dem oven på mandelmelblandingen. Fold tærtedejen ind over frugten, og pres dejen let sammen ved samlingerne.
Pensl dejen med let sammenpisket æggehvide, og drys den med et tyndt lag sukker. Bag galetten i ovnen i ca. 40 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
Sigt flormelis over galetten, og servér den lun – evt. sammen med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis som tilbehør.
Tip!
En galette er en rustik fransk tærte, som er bagt uden en form. I stedet folder man dejen op over fyldet, som kan bestå af forskellige typer frugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk