Galette med blommer og mandler

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Galette er en fransk tærte bagt uden form. Den er nem at lave, og der kan være masser af sæsonmoden frugt i den.

Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, sukker og salt. Skær smørret ud i små stykker, og smuldr det i melblandingen, til det ligner grov rasp. Tilsæt vand, og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i mindst 30 minutter.
Hak mandlerne helt fint, evt. i en minihakker, og bland det med muscovadosukker og hvedemel. Skyl blommerne, og skær dem i tykke både (fjern stenen).
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud til en 2-3 mm tynd cirkel på et meldrysset bord. Flyt forsigtigt dejen over på et stykke bagepapir på en bageplade.
Fordel mandeldrysset på midten af dejen, men lad de yderste 5 cm af dejcirklens kant være fri. Læg blommerne ovenpå i et tykt lag, og fold den 5 cm brede dejkant ind over blommerne. Pensl dejen rundt i kanten med fløden, og drys sukker ud over dej og fyld.
Bag galetten i ovnen i ca. 40 minutter, til dejen er lysebrun, og blommerne er møre.
Pisk fløden til skum. Servér galetten lun, og drys den med lidt lakridspulver, eller servér det ved siden af i en skål sammen med flødeskum.

Tip!

I stedet for blommer kan du bruge æbler eller modne pærer skåret i tynde skiver, og i stedet for at drysse med lakrids kan du blande korn af 1 vaniljestang i mandelblandingen til fyldet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar