Galette med blommer og mandler
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Galette er en fransk tærte bagt uden form. Den er nem at lave, og der kan være masser af sæsonmoden frugt i den.
Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel, sukker og salt. Skær smørret ud i små stykker, og smuldr det i melblandingen, til det ligner grov rasp. Tilsæt vand, og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i mindst 30 minutter.
Hak mandlerne helt fint, evt. i en minihakker, og bland det med muscovadosukker og hvedemel. Skyl blommerne, og skær dem i tykke både (fjern stenen).
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud til en 2-3 mm tynd cirkel på et meldrysset bord. Flyt forsigtigt dejen over på et stykke bagepapir på en bageplade.
Fordel mandeldrysset på midten af dejen, men lad de yderste 5 cm af dejcirklens kant være fri. Læg blommerne ovenpå i et tykt lag, og fold den 5 cm brede dejkant ind over blommerne. Pensl dejen rundt i kanten med fløden, og drys sukker ud over dej og fyld.
Bag galetten i ovnen i ca. 40 minutter, til dejen er lysebrun, og blommerne er møre.
Pisk fløden til skum. Servér galetten lun, og drys den med lidt lakridspulver, eller servér det ved siden af i en skål sammen med flødeskum.
Tip!
I stedet for blommer kan du bruge æbler eller modne pærer skåret i tynde skiver, og i stedet for at drysse med lakrids kan du blande korn af 1 vaniljestang i mandelblandingen til fyldet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk