Galette med æbler, rosiner og mandelflager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Duften af friskbagt kage skaber glæde hos store såvel som små, og du behøver ikke at være mesterbager. Med en pakke butterdej fra fryseren og lidt frugt kan du hurtigt og nemt bage en lækker dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Del butterdejspladerne i 3 dele. Pensl stykkerne med sammenpisket æg.
Skyl æblerne, skær dem i tynde både, og læg dem taglagt på butterdejen.
Drys med kanel og flormelis. Pensl med mere æg. Drys rosiner og mandelflager udover.
Bag galetterne i ovnen i ca. 12 minutter. Servér is eller cremefraiche til.
Tip!
Du kan variere disse galetter alt efter, hvad du har på lager af frugt og nødder. Prøv fx at bage dem med skiver af pærer og blommer. Mandlerne kan erstattes af grofthakkede hassel- eller valnødder. Pinjekerner giver også en spændende smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk