Fyldte tomater med vilde ris og bresaola
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bresaola er italiensk lufttørret og saltet oksefilet i meget tynde skiver. Smagen er let sødlig og passer godt til tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl de vilde ris grundigt. Hæld dobbelt så meget vand i gryden, som der er ris, og kog dem i ca. 45 minutter, til de åbner sig. Hæld risene i et dørslag, og afkøl med koldt vand.
Tænd ovnen på 175º. Skyl bøftomaterne, og skær toppen af dem (gem toppene!). Udhul forsigtigt tomaterne. Kasser kernerne, men gem tomatkødet.
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Opvarm olien på en pande, og svits løg og hvidløg let. Lad tomatkødet stege med på panden i i 5 minutter, til væden er fordampet.
Hak basilikum, og skær bresaola i små tern. Vend de kogte ris med løg- og tomatblandingen, bresaola og basilikum, og krydr godt med salt og peber.
Fordel risfyldet i de udhulede tomater, og læg tomattoppene på som låg. Sæt tomaterne i et ovnfast fad, hæld lidt vand i bunden af fadet, og bag tomaterne i ca. 20 minutter, til de er gennemvarme.
Tip!
Måske kan alt risfyldet ikke være i tomaterne. Så kan du holde det varmt og servere det i en skål sammen med de
fyldte, bagte tomater.
fyldte, bagte tomater.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk