Fyldte squash med krydret tacofyld
3. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det krydrede fyld med hakket oksekød og sorte bønner gør de bagte squash til en velsmagende og mættende hovedret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl squash, og skær dem igennem på langs. Udhul de halve squash ved at skrabe den bløde indmad ud med en lille ske. Læg dem på en bageplade med bagepapir eller i et stort ovnfad.
Bland de 2 slags revet ost sammen i en skål.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens og skær peberfrugt i små tern. Opvarm en gryde med olie, og steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2 minutter. Tilsæt kødet, og brun det godt i gryden i 5-7 minutter. Er der meget væde i bunden af gryden, skal den hældes fra.
Tilsæt mosede tomater, krydr med spidskommen, paprika, kanel, chili, salt og peber, og rør godt rundt. Steg videre i 2-3 minutter. Afdryp bønner, og rør dem i tacofyldet sammen med majs og halvdelen af osteblandingen. Varm retten igennem i 5 minutter.
Pensl de udhulede squash på indersiden med lidt olie, og krydr med salt.
Fordel tacofyldet i squashene. Dæk fadet med alufolie, og bag retten i ovnen i 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen, og fjern alufolien. Drys de fyldte squash med resten af osten, og sæt dem tilbage i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet.
Rens og snit forårsløg og chili, og drys det over de varme, fyldte squash. Servér straks med cremefraiche, plukket koriander, limefrugt skåret i både og sprøde tortillachips.
Tip!
Du kan lave en vegatarisk version af retten. Prøv fx at fylde de udhulede squash med blandede grøntsager, kogt bulgur og pinjekerner eller med kogte ris, svampe og ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk