Fyldte søde kartofler med sprøde kikærter
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Fyldte søde kartofler er nemt at lave og festligt at servere. Både kikærter, kartofler og ost giver god mæthed.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 1 time, indtil de er helt møre.
Skyl kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
Riv cheddarosten, og fordel den over kikærterne. Bag dem i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.
Skyl og tør rucola. Skær et snit i de bagte kartofler, og skub dem åbne, så der er plads til fyldet.
Fordel 1-2 spsk. salsa i hver, top med rucola, 1 spsk. cremefraiche og de sprøde kikærter. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk