Fyldte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing
19. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Her bages de søde kartofler og fyldes med skønne sager som spinat, kikærter og lækre krydderier samt toppes med en dejlig tahindressing.
Bemærk
Ovntid, kartofler: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær et kryds ned i hver kartoffel, og pak dem ind i alufolie hver for sig. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en lille skarp kniv, om de er gennembagte.
Pil og hak løget. Skyl og tør spinaten. Dræn kikærterne for vand.
Steg løget i olie på en pande i 2-3 minutter ved middel varme, til løget er blødt. Tilsæt kikærter, spidskommen, kanel og chili, og steg videre i 2-3 minutter.
Vend spinaten i, og tag straks panden fra varmen. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Rør yoghurt og tahin sammen, og smag til med salt. Rør evt. lidt mælk i dressingen, hvis du ønsker den mere tyndtflydende.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Flæk granatæblet, og frigør kernerne ved at slå på skallen med en stor ske. Fjern de hvide hinder, de har en bitter smag.
Pak de bagte kartofler ud, og tryk let på dem, så de åbner sig. Fyld kartoflerne med kikærteblandingen, dryp med tahindressing, og drys med granatæblekerner og pinjekerner.
Tip!
Beregn to søde kartofler af medium størrelse pr. person. Så bliver alle mætte og glade! Tahin er sesampasta, som kan købes på glas i velassorterede supermarkeder eller hos etniske grønthandlere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på bagte kartofler
Powered by Froala Editor