Fyldte søde kartofler med kyllingesalat
14. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Bagte kartofler er en velkendt klassiker, men når du bruger søde kartofler, bliver smagen en helt anden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 45-60 minutter, til de er helt møre.
Skil kyllingefileterne i 3 dele på langs. Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove skiver.
Læg løg og hvidløg i en gryde med laurbærblade, peberkorn, salt og vand, og bring gryden i kog. Læg kyllingefileterne i, og lad dem simre i gryden i 10 minutter.
Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er akkurat gennemkogt. Tag kyllingefileterne op af gryden, og lad dem køle helt af. Riv kødet fra hinanden med to gafler.
Rist solsikkekerner på en tør pande. Hak basilikum fint. Rør kyllingekødet sammen med solsikkekerner, basilikum, ricotta, grøn pesto, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber.
Skær et snit i de søde kartofler, og fyld dem med kyllingesalaten. Servér med skyllet rucola og frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk