Fyldte rødspætter med rejer
8. september 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Stegt rødspætte smager i forvejen fantastisk, men laver du den med fyld af rejer, tilføjes der både ekstra smag og et lækkert cremet element, der supplerer fiskekødets saftighed og paneringens sprødhed rigtigt godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub og kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter.
Del blomkålen i helt små buketter, og skær stokken i tern.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og rør melet i. Spæd op med mælk lidt efter lidt under omrøring. Lad sovsen småkoge et par minutter.
Tilsæt blomkål, og lad det hele småkoge i ca. 4 minutter, til blomkålen er mør. Smag til med salt og peber. Vend rejerne i blandingen, og tag gryden af varmen.
Løsn forsigtigt fileterne på rødspætterne, så der skabes en lomme. Vend dem i hvedemel krydret med salt og peber, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Steg dem i lige dele smør og olie ved middelvarme i ca. 3 minutter på hver side. Læg rødspætterne på tallerkener, og kom forsigtigt fyldet i lommerne.
Strø dildkviste over fisken, og servér med kogte kartofler vendt i persille og smør og citronbåde til at dryppe med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk