Fyldte rødspætter med asparges og rejer
16. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde fiskefileter og cremet rejefyld med grønne og hvide asparges er smagen af dansk sommer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Kassér den nederste, træede del af begge typer asparges, og skær resten i mindre stykker. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i 3 minutter, og læg de grønne asparges i vandet det sidste minut.
Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel, og lad det blive gyldent. Rør vand og mælk i, og kog saucen op.
Tilsæt asparges og rejer. Smag til med citronsaft (gem resten af citronen til servering),salt og peber.
Løsn rødspættefileterne fra benet, så der bliver en lomme til fyldet. Vend fisken i en blanding af rugmel, salt og peber. Steg dem i smør i 2-4 minutter på hver side.
Anret fyldet i rødspætternes lommer, og servér med buketter af dild, finthakket persille, citronbåde og nye kartofler.
Tip!
Prøv at erstatte halvdelen eller alle rejerne med jomfruhummerhaler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk