Fyldte peberfrugter med oksekød og cheddar
27. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hvis du voksede op i 80'erne, kender du helt sikkert denne ret. Den smager stadig dejligt og er både nem og budgetvenlig.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl peberfrugterne, skær toppene af, og gem dem. Fjern forsigtigt kernehuset i midten. Skær en lille flig af bunden af hver peberfrugt (uden at der går hul),så de kan stå stabilt.
Pil løget, og hak det fint. Skræl og riv gulerødderne. Tag ærterne ud fra frost.
Steg løg i olie i en gryde ved middel varme i 2 minutter. Tilsæt oksekød, skru op for varmen, og brun kødet godt. Tilsæt tacokrydderi, og steg videre i 1 minut. Tilsæt revne gulerødder, ærter, tomatpuré og vand, og lad det simre i 3-4 minutter. Smag til med eddike, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Stil peberfrugterne i et ovnfad med bagepapir, og læg de 4 peberfrugtlåg ved siden af.
Hæld kødfyldet i peberfrugterne, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud, og drys med revet cheddar. Sæt dem tilbage i ovnen i 5-7 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Rør cremefraiche sammen med limesaft, honning og spidskommen i en skål, og krydr med salt og peber. Drys peberfrugterne med hakket persille, og servér med dressingen.
Tip!
Fyldte peberfrugter er oplagte som resteret, da de kan fyldes med de grøntsager, du har liggende - evt. suppleret med kogte linser eller en rest kødsauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk