Fyldte kartofler med æg og bacon
14. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Drop brødet og fyld i stedet æg og bacon ned i en ovnbagt kartoffel.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går ca. halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie. Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.
Steg baconskiverne sprøde på en pande, og afdryp på fedtsugende papir.
Giv de bagte kartofler et tryk, og udhul dem en smule, så der er plads til, at du kan slå et æg ud i hver kartoffel. Sæt fadet med kartoflerne i ovnen i yderligere 5 minutter, til æggehviderne er faste.
Top de fyldte kartofler med bacon, avocadoskiver, salt, peber og purløg, og anret dem på en bund af salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk