Fyldte grøntsager med bacon og gulerodssalat med feta
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Fyldt squash og tomat er nemmere, end den umiddelbart ser ud til. Der er skåret ned på kødet, men retten er stadig fyldig og mættende.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær stilken af ⅔ af squashene, og halvér dem på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og hak det fint. Riv de(n( sidste squash groft. Skær toppen af tomaterne, og skrab kerner og fyld ud med en teske. Hak tomatfyld, -kerner og -toppe.
Pil og hak hvidløget fint og krydderurterne groft. Riv brødet groft på et rivejern eller i en foodprocessor. Pil rødløgene, og hak dem fint. Skær bacon i små tern.
Opvarm en stor pande med halvdelen af olien, og steg rødløg og bacon, til de er gyldne. Tilsæt revet squash, hakket squash og hakkede tomater, og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt ⅔ af brødkrummerne, hvidløg og krydderurter, og smag til med salt og peber.
Fordel fyldet i de halve squash og udhulede tomater. Drys med de sidste brødkrummer, og dryp med lidt olie.
Tænd ovnen på 180 º. Læg de fyldte squash på en bageplade med bagepapir, og gør plads til tomaterne, som skal bage lidt kortere tid.
Bag først squashene i ovnen i 20 minutter. Stil herefter tomaterne på bagepladen, og bag videre i 20-25 minutter, til det hele er mørt og sprødt på toppen.
Skræl gulerødderne, og skær dem i korte stave, eller riv dem groft. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Rør olie og citronsaft sammen, og vend gulerødder og rødløg grundigt i dressingen. Hak timian, vend det i salaten, og smag til med lidt salt og peber.
Anret gulerodssalaten på et fad, og smuldr fetaosten over. Servér salaten og de fyldte grøntsager med groft hvedebrød til.
Tip!
Retten kan blive vegetarisk, hvis du udskifter bacon med soltørrede tomater.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk