Fyldte donuts med vaniljecreme og hindbærsukker
17. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse lyserøde donutsandwich er virkelig bedårende, men faktisk ret lette at lave.
Bemærk
Hævetid: 1½ time. Afkøling, vaniljecreme: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 udstikker, 8 cm i diameter
1 udstikker, 3 cm i diameter
Sådan gør du
Hæld æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og sødmælk i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-4 minutter under konstant piskning, til cremen tykner. Hæld vaniljecremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 2 timer.
Blend sukker og frysetørrede hindbær sammen i en minihakker til fint lyserødt sukker, og stil det til side i en dyb tallerken. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og sæt den på køl.
Smelt smørret i en gryde, og sæt det til side. Smuldr gæren, og rør den ud i den lune sødmælk i en skål. Tilsæt æg og det smeltede smør, og rør det godt sammen.
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål, og rør det i mælkeblandingen. Ælt dejen grundigt, evt. på en røremaskine, til den er blank og smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. 1 time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en tykkelse på 1½ cm. Udstik runde donuts med en udstikker på 8 cm. Læg dem over på en bageplade med bagepapir, og udstik et hul i midten af hver donut med en lille udstikker på 3 cm. Saml dejen, og gentag udrulning og udstikning, indtil al dejen er brugt. Lad dine donuts hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Opvarm olien i en stor gryde eller dyb pande til en temperatur på 170°. Når du stikker en tandstik ned i olien, skal det syde og boble rundt om tandstikken – så er olien klar. Læg forsigtigt 2-3 donuts ad gangen ned i den varme olie, og kog dem i ca. 1-3 minutter på hver side. Pas på, at olien ikke bliver for varm, så dine donuts blive mørke for hurtigt.
Tag dine donuts op med en hulske, efterhånden som de bliver færdige, og læg dem til afdrypning på et fad med et tykt lag fedtsugende papir.
Vend de stegte donuts i hindbærsukkeret, mens de stadig er varme. Pisk den kolde vaniljecreme igennem, så den bliver lind, og vend den sammen med flødeskummet. Flæk dine donuts, og læg dem sammen med vaniljecreme lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på donuts.