Fyldte donuts med sukker og vaniljecreme

Donuts smager allerbedst, når de er helt frisklavede.

Bemærk
Hævetid: I alt 12 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 udstikkerform, 7-8 cm i diameter
1 sprøjtepose med en lille, spids tylle

Sådan gør du

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, vaniljesukker, kardemomme, fintrevet citronskal, salt og æg, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem (gerne på en røremaskine),til den slipper skålens kanter. Skær det bløde smør i tern, og ælt dem i dejen lidt ad gangen under æltning. Ælt dejen i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er for klistret.
Form dejen til en kugle, læg den i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1½ time. Sæt herefter dejen på køl i mindst 8 timer eller natten over.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, til den er 1½ cm tyk. Stik 12 runde cirkler ud af dejen med en udstikker (eller et vandglas) med en diameter på 7-8 cm.
Læg dejcirklerne over på en bageplade med bagepapir, som er drysset med lidt mel. Dæk dem med et rent og fugtigt viskestykke, og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 2½ time.
Hæld olie i en stor gryde, og varm den op til 170°. Læg 3 donuts ad gangen ned i den varme olie, og steg dem i 7-8 minutter, til de gyldne og gennembagte. Vend dem undervejs. Afdryp på fedtsugende papir.
Hæld sukkeret i en dyb tallerken, og vend de stegte donuts i sukkeret, mens de stadig er varme.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret for at fordele dem. Hæld æggeblommer, vaniljesukker, majsstivelse og sødmælk sammen i en tykbundet gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-4 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner. Hæld vaniljecremen over i en skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 2 timer, til den er helt kold.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Pisk den kolde vaniljecreme igennem, så den bliver mere lind. Vend flødeskum og vaniljecreme sammen til en luftig creme.
Fyld vaniljecremen i en sprøjtepose med en lille, spids tylle. Stik et hul i hver donut med et træspyd, og sprøjt vaniljecreme ind i hullerne, så de bliver fyldte. Anret de fyldte donuts på et serveringsfad, og servér dem, mens de er helt friskbagte.

Tip!

I stedet for vaniljecreme kan du fylde dine donuts med Nutella eller hindbærmarmelade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
26. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar