Fyldte chokolader med kaffeganache
3. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
I voksne munde er disse smagfulde sager det rene festfyrværkeri! De er nemlig smagt til med kaffe og whisky.
Bemærk
Køletid: Ca. 2 timer og 15 minutter.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Chokoladeforme
Sådan gør du
Bland espresso og fløde i en gryde, og smelt finthakket chokolade heri. Smag til med whisky, og sæt ganachen koldt, til den er tyk og cremet.
Hak chokoladen fint, og smelt ⅔ over vandbad til en temperatur på 48°. Tag skålen af varmen, og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i resten af den hakkede chokolade. Rør, til den er helt smeltet og blank, og tilsæt nu resten af den smeltede chokolade lidt ad gangen, mens du holder øje med temperaturen. Chokoladen er klar til brug ved 32° og må ikke overstige 34°.
Placér et stort stykke bagepapir på arbejdsbordet. Hæld chokoladen i formene, så bunden af hullerne er helt dækket, og bank let formene mod bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Skrab overfladen af formene rene med en paletkniv, og vend bunden i vejret, så den overskydende chokolade løber ud og ned på bagepapiret. Skrab overfladen af formene igen, og stil dem på køl i 5 minutter.
Fyld formene – kun næsten helt til kanten – med ganache, og sæt dem i fryseren, til overfladen af ganachen er fast, ca. 15 minutter.
Stryg nu overfladen med chokolade med en paletkniv, så fyldet er helt omsluttet af chokoladen. Sæt chokoladerne køligt i mindst 2 timer.
Vend forsigtigt dine chokolader ud af formene. Vrid formene let, og bank dem i bordet, så chokoladerne løsner sig og ligger skinnende og blanke på bordet.
Tip!
Vask gerne chokoladeformene med varmt vand uden brug af sæbe, da det kan få chokoladen til at hænge fast næste gang. Tør også formene grundigt, så du undgår kalkrester, der kan give uheldige mærker på chokoladerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk