Fyldte chokolader med blød karamel
Det kræver lidt tålmodighed og forsigtighed at lave flotte fyldte chokolader selv. Til gengæld smager de fantastisk, og du kan selv bestemme fyldet indeni. Vi guider dig trin for trin til fyldte chokolader med blød karamelfyld.
(9)
Ingredienser
Udstyr
- 1 chokoladeform med plads til 21 stykker chokolade
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til fyldte chokolader
- Den færdigtempererede chokolade skal have en temperatur på ca. 32°. Et termometer er et uundværligt redskab, hvis du vil have blanke chokolader med det helt rigtige knæk.
- Når chokoladen smeltes over vandbad, skal man passe meget på, at der ikke kommer vand og damp i, da den så vil blive grynet og umulig at temperere.
- Hæld evt. overflødig chokolade ud på bagepapir, hvor det størkner, og brug det en anden gang i en dessert eller lignende.
Hjemmelavet karamel
Her i opskriften bruges karamelliseret mælk eller dulce de leche, som er færdigkogt kondenseret mælk, der bliver til en tyktflydende, cremet karamel. De kan godt være et stort arbejde at lavet fyldte chokolader, – især hvis det er første gang – så gå endelig med den færdigkøbte udgave, hvis du vil spare lidt tid.
Vil du derimod gerne selv lave karamel fra bunden, kan du bruge vores nemme opskrift på dulce de leche. Karamellen er også genial ovenpå havregrød, kager og desserter.
Varianter af fyldte chokolader
Du kan fylde alle mulige lækre sager i dine fyldte chokolader. Kun fantasien sætter grænser! Her er en række ideer:
- Lemoncurd, limecreme, romcreme, pebermyntecreme
- Blød nougat, fx smagt til med kaffe
- Trøffelcreme
- Marcipan smagt til med spiritus
- Pistacie-marcipan
- Kaffeganache
- Hindbærcreme
- Marcipan smagt til med ingefær, lakrids, solbær etc.
- Frugtgelé
Opbevaring af chokolade
Chokolade er følsom over for varme, fugt og lugte og skal opbevares tørt, køligt og ikke i direkte sollys – gerne i en dåse. De bedste betingelser er en temperatur på omkring 15 grader og i et mørkt skab, så kan mørk chokolade holde sig i flere år. Hvis chokoladen opbevares for koldt – eksempelvis i køleskabet – dannes der efterhånden et hvidt lag på overfladen, der bliver mere ru.
Det er sukkeret i chokoladen, der opløses i overfladen, hvor det tørrer og krystalliserer. Det påvirker heldigvis ikke smagen, og chokoladen kan sagtens spises. Hvis chokoladen derimod opbevares for varmt, dannes der et gråt lag på overfladen. Det påvirker heller ikke smagen, men får chokoladen til at se lidt kedelig ud.
Anvend rigeligt chokolade, og bank formen let, så eventuelle luftbobler forsvinder.