Fyldte auberginer med kikærter og bulgur
16. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Skal der en vegetarisk ret på middagsbordet, er disse fyldte auberginer et godt valg. Både kikærter og bulgur mætter godt, så ingen vil savne kødet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginer, skær dem i halve på langs, og læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rids tern i overfladen på auberginerne med en skarp kniv. Pensl auberginerne med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er møre.
Kog bulgur efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte. Pil og hak hvidløg fint. Rens peberfrugter, og skær dem i små tern. Skyl og afdryp kikærter.
Steg hvidløg, peberfrugter og kikærter i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon, og steg videre i 3-4 minutter. Vend afkølet bulgur i blandingen, og smag til med salt og peber.
Skrab lidt af indmaden ud af de bagte auberginer, og fyld dem med bulgurfyldet. Smuldr feta over, og giv auberginerne 5 minutter mere i ovnen. Top med hakket persille, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk