Fyldt svinemørbrad og bulgur med grillede abrikoser
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Svinemørbrad er en elsket klassiker, og her får du den sammen med en eksotisk bulgursalat.
Bemærk
Du kan evt. lave bulgursalaten i forvejen og stille den på køl, indtil den skal serveres.
Ingredienser
Udstyr
kødnåle
Sådan gør du
Fjern sener fra mørbraden, og skær den i medaljoner på 5-6 cm. Giv hver medaljon et let tryk med bagsiden af en kniv.
Del rosmarinen i små kviste. Skyl citron, og skær citronskallen i mindre stykker. Placér kviste af rosmarin og 1 stykke citronskal på hver medaljon. Sæt det fast med en kødnål. Krydr medaljonerne med salt og peber, og pensl dem med olie.
Steg medaljonerne på en varm grill eller (grill)pande i ca. 5-6 minutter på hver side.
Halvér de hele hvidløg på tværs, og pensl skærefladen med olie. Grill hvidløgene med skærefladen nedad i 5-6 minutter og herefter i 10-12 minutter på den anden side.
Kog bulguren i 10-12 minutter. Hæld bulguren i en si, og afkøl den med rindende vand.
Rist pinjekernerne på en tør pande. Bælg ærterne. Skyl og hak bredbladet persille og mynte fint. Bland bulgur, pinjekerner, bælgede ærter, rosiner og krydderurter sammen.
Skær abrikoserne i halve, fjern stenene, og grill abrikoserne 3-4 minutter på hver side på en grill eller (grill)pande.
Pres saft af citronen. Rør citronsaft og olie sammen, og hæld dressingen over bulgursalaten.
Anret salaten i små glas, top med grillet abrikos, og servér på et fad ved siden af de grillede mørbrader.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk