Fyldt pasta med kartofler, ost og citronsmørsauce

17. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Kast dig ud i det italienske køkken og dets foldeteknikker! Prøv f.eks. disse hjemmelavede pastaer med klassisk fyld af kogte kartofler, mynte og pecorino, og servér dem helt enkelt med citronsmørsauce.

Bemærk
Hviletid, pastadej: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, salt, olivenolie og vand sammen i en skål eller røremaskine, og ælt det godt sammen til en glat og smidig pastadej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ved stuetemperatur i 1 time.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Mos kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser i en skål.
Tilsæt fintrevet pecorino, olivenolie, presset hvidløg og finthakkede mynteblade, og mos det godt sammen til en lind, men stadig fast konsistens. Krydr let med salt og peber – hold lidt igen med salt, da osten også er saltholdig.
Rul pastadejen ud, ca. 2 mm tyk. Udstik runde cirkler af pastadejen med et glas eller en udstikker på 7-8 cm.
Læg ca. 2 tsk. kartoffelfyld på midten af hver dejcirkel, og fold den ene side af dejen en smule op over fyldet. Fold de resterende tre sider indover, og knib kanterne sammen ved at trykke skiftevis med tommel- og pegefinger, så der dannes et zigzagmønster. Sno enderne sammen til en spids i begge ender.
Læg de fyldte pastaer klar på et stort fad beklædt med bagepapir, så de ikke sætter sig fast. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog, og læg de fyldte pastaer forsigtigt ned i kogevandet. Kog dem i 2-3 minutter, til de flyder ovenpå, og tag dem op med en hulske.
Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner. Tilsæt friskrevet pecorino og citronsaft efter smag, og rør det sammen til en tynd smørsauce.
Anret de fyldte pastaer i dybe tallerkener, hæld lidt citronsmørsauce over, og krydr med friskkværnet peber. Pynt med ristede pinjekerner og friske krydderurter, f.eks. basilikum og oregano. Servér med godt brød.

Tip!

Denne pasta er i unik for Sardinien og går under det lige så unikke navn culurgiones.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar