Fyldt lammekølle med pastinakker og kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Mør lammekølle fyldt med bacon, pinjekerner og dejlige krydderier, der giver en fantastisk smag.
Bemærk
Ovntid: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
kødnåle
Sådan gør du
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem sammen med mynte, persille, oregano og timian. Riv brødet i små stykker, og bland dem sammen med hvidløg, krydderurter, bacon og pinjekerner. Krydr med salt og peber.
Læg fyldet ind i lammekøllen, hvor nøglebenet har siddet. Luk med kødnåle.
Skyl kartoflerne. Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stykker.
Læg kartofler, pastinakker og upillede hvidløgsfed i et smurt ovnfast fad sammen med lammekøllen, og steg det hele i en 200º varm ovn i ca. i 1½ time.
Hæld hvidvin og bouillon i ovnfadet efter de første 30 minutter i ovnen. Server med godt brød til.
Tip!
Køb en god lammekølle uden nøgleben. Så er der plads til, at du kan fylde køllen med krydderurter og bacon, så den bliver ekstra lækker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk