Fyldt kalkunbryst med græskarfritter

Kalkunbryst har ry for at være en smule tørt, men det risikerer man ikke med denne tilberedningsmetode, som har fyld af cremet flødeost med svampe og soltørrede tomater.

Fyldt kalkunbryst med græskarfritter
31-60 min.

(2)

5. december 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Fyldt kalkunbryst

kalkunbrystfileter
1
serranoskinke
150 g
champignoner
125 g
soltørrede tomater i olie
50 g
hvidløg
1 fed
frisk basilikum
1 håndfulde
flødeost naturel
100 g
salt og peber

Græskarfritter

hokkaidoer
1
olivenolie
2 spsk.
frisk timian
1 håndfulde
salt

Til servering

aioli
1 dl
blandet grøn salat
125 g

Udstyr

  • Kødsnor i bomuld

Sådan gør du

Fyldt kalkunbryst

Tænd ovnen på 180°.
Rens champignoner, og hak dem fint. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Hak basilikumbladene fint. Rør champignoner, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber.
Skær kalkunbrystet næsten igennem på tværs med en skarp kniv, så du kan åbne det. Bank kødet fladt med hånden, og krydr godt med salt og peber.
Fordel flødeostblandingen på kalkunbrystet. Læg serranoskinkeskiverne tæt ved siden af hinanden, og læg kalkunbrystet oven på. Rul det stramt sammen, og snør med bomuldssnor.
Bag kalkunbrystet i 35 minutter.

Græskarfritter

Skyl græskarret grundigt, halvér det, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend fritterne med olie, og drys med finthakket timian og salt.
Bag græskarfritterne i ovnen i ca. 35 minutter (samtidig med kalkunbrystet), til de er møre og sprøde.

Til servering

Servér fyldt kalkunbryst og græskarfritter med aioli og grøn salat til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'