Fyldt kalkunbryst med græskarfritter
5. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Kalkunbryst har ry for at være en smule tørt, men det risikerer man ikke med denne tilberedningsmetode, som har fyld af cremet flødeost med svampe og soltørrede tomater.
Ingredienser
Udstyr
Kødsnor i bomuld
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Rens champignoner, og hak dem fint. Hæld olien fra de soltørrede tomater, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Hak basilikumbladene fint. Rør champignoner, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber.
Skær kalkunbrystet næsten igennem på tværs med en skarp kniv, så du kan åbne det. Bank kødet fladt med hånden, og krydr godt med salt og peber.
Fordel flødeostblandingen på kalkunbrystet. Læg serranoskinkeskiverne tæt ved siden af hinanden, og læg kalkunbrystet oven på. Rul det stramt sammen, og snør med bomuldssnor.
Bag kalkunbrystet i 35 minutter.
Skyl græskarret grundigt, halvér det, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarret i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend fritterne med olie, og drys med finthakket timian og salt.
Bag græskarfritterne i ovnen i ca. 35 minutter (samtidig med kalkunbrystet),til de er møre og sprøde.
Servér fyldt kalkunbryst og græskarfritter med aioli og grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk