Fyldt flæskesteg med urter

7. august 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Den traditionelle flæskesteg bliver her fyldt med urter og abrikoser og minder lidt om den italienske porchetta. Vend stegen rundt under grillen, så den bliver sprød og knasende på alle sider.

Ingredienser

Sådan gør du

Rids ribbensstegen. Vend den med skindet nedad, og krydr godt med salt og peber.
Skyl og tør urterne, og hak dem groft. Fordel dem over stegen sammen med tørrede abrikoser.
Tænd ovnen på 150° varmluft. Rul stegen stramt sammen, og snør den med kødsnor. Krydr udvendigt med salt og peber.
Steg den i ovnen i 2 timer. Sæt ovnen på grillfunktion, og grill, til sværen er sprød. Lad stegen hvile i 20 minutter inden udskæring.
Skrub kartoflerne, og kog dem. Halvér dem, mens de er lune. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil og hak løg. Skyl og hak løvstikken fint. Vend kartofler med tomater, løg, løvstikke, sennep, eddike og olie i en skål. Smag til med salt og peber.
Skyl og tør salaten, og pluk den i mindre stykker.
Skyl og tør asparges og agurk, og bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skær asparges og agurk i mundrette stykker. Skyl og tør dild, og hak den fint. Vend salat med asparges, agurk og dild i en skål. Tilsæt citronsaft, olivenolie, salt og peber, og vend rundt.
Pil hvidløg, og hak det fint, Skyl og tør persillen, og hak den fint. Bland hvidløg og persille med cremefraiche i en skål. Smag til med honning, salt og peber.
Skær stegen i skiver, og servér med salat og dressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar