Fyldt chokolade med pebermyntecreme

3. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Det kan synes både svært og tidkrævende at temperere chokolade. Alligevel kan vi kun opfordre dig til at give det et forsøg, for hjemmelavet chokolade smager altså helt fantastisk!

Bemærk
Køletid: Ca. 2 timer og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør flormelis og æggehvider sammen, og smag til med pebermynteekstrakt.
Hak chokoladen fint, og smelt ⅔ over vandbad til en temperatur på 48°. Tag skålen af varmen, og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i resten af den hakkede chokolade. Rør, til den er helt smeltet og blank, og tilsæt nu resten af den smeltede chokolade lidt ad gangen, mens du holder øje med temperaturen. Chokoladen er klar til brug ved 32° og må ikke overstige 34°.
Placér et stort stykke bagepapir på arbejdsbordet. Hæld chokoladen i formene, så bunden af hullerne er helt dækket, og bank let formene mod bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Skrab overfladen af formene rene med en paletkniv, og vend bunden i vejret, så det overskydende chokolade løber ud og ned på bagepapiret. Skrab overfladen af formene igen, og stil dem på køl i 5 minutter.
Fyld formene – kun næsten helt til kanten – med pebermyntecreme, og sæt dem i fryseren, til overfladen af pebermyntecremen er fast.
Stryg nu overfladen med chokolade med en paletkniv, så fyldet er helt omsluttet af chokoladen. Sæt chokoladerne køligt i mindst 2 timer.
Vend forsigtigt dine pebermyntechokolader ud af formene. Vrid formene let, og bank dem i bordet, så chokoladerne løsner sig og ligger skinnende og blanke på bordet.

Tip!

Bruger du en gummiform, vendes chokoladerne ud enkeltvis og er ret nemme at få ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar