Fyldt chokolade med mandelknas og Amaretto
3. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De lyse chokolader gemmer på en lækker overraskelse i midten i form af hvid chokolade rørt med mandelknas og Amaretto.
Bemærk
Køletid: Ca. 2 timer og 15 minutter.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Chokoladeforme
Sådan gør du
Hak mandlerne, ikke alt for fint. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog i en gryde, og rør den sammen med den finthakkede chokolade, så chokoladen smelter, og massen er ensartet. Smag til med Amaretto, og sæt på køl, til massen er tyk og cremet i konsistensen.
Hak chokoladen fint, og smelt ⅔ over vandbad til en temperatur på 45°. Tag skålen af varmen, og hæld halvdelen af den smeltede chokolade i resten af den hakkede chokolade. Rør, til den er helt smeltet og blank, og tilsæt nu resten af den smeltede chokolade lidt ad gangen, mens du holder øje med temperaturen. Chokoladen er klar til brug ved 30° og må ikke overstige 33°.
Placér et stort stykke bagepapir på arbejdsbordet. Hæld chokoladen i formene, så bunden af hullerne er helt dækket, og bank let formene mod bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Skrab overfladen af formene rene med en paletkniv, og vend bunden i vejret, så det overskydende chokolade løber ud og ned på bagepapiret. Skrab overfladen af formene igen, og stil dem på køl i 5 minutter.
Bland hakkede mandler med den hvide chokoladeblanding, og fyld massen i en sprøjtepose. Klip hullet stort nok til, at stykkerne kan komme ud. Fyld formene – kun næsten helt til kanten – med mandelfyldet, og sæt dem i fryseren, til overfladen af fyldet er fast.
Stryg nu overfladen med chokolade med en paletkniv, så fyldet er helt omsluttet af chokoladen. Sæt chokoladerne køligt i mindst 2 timer.
Vend forsigtigt dine chokolader ud af formene. Vrid formene let, og bank dem i bordet, så chokoladerne løsner sig og ligger skinnende og blanke på bordet.
Tip!
Når den ønskede temperatur er nået, tages skålen af varmen, og så er det vigtigt at bevare temperaturen – pak f.eks. skålen ind i et håndklæde. Når temperaturen falder til laveste arbejdstemperatur, skal du stille skålen tilbage i vandbadet og hæve temperaturen under omrøring. Overskrides den maksimale arbejdstemperatur, må du starte forfra med temperering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk