Fyldt andebryststeg med svesker
18. marts 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Fyld andestegen med saftige svesker, enebær og rosmarin, og lad den stege i ovnen på en bund af æbler og løg. Så er der dømt julehygge for alle pengene!
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Skær forsigtigt andebrystfileterne fra benet. Arbejd nedefra fra begge sider, og undgå at skære hul i skindet. Følg blot benene. Krydr andebrystet godt med salt og peber.
Knus enebærrene i en morter, og hak 1 rosmarinstilk fint. Fordel enebær, hakket rosmarin og svesker på midten af brystet. Rul stegen sammen med kødsnor, og snør den grundigt. Krydr stegen med salt og peber.
Brun stegen grundigt på alle sider på en varm pande. Lad den køle i 10 minutter på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 150 °. Skyl æblerne, og skær dem i grove tern. Pil løgene, og skær dem i grove tern. Læg æbler og løg i et ovnfad sammen med de resterende rosmarinstilke. Krydr med salt og peber, og vend rundt. Læg andestegen ovenpå, og lad det hele stege i ovnen i 30 minutter.
Lad stegen hvile i 10 minutter. Fjern kødsnoren.
Skær stegen i skiver, og servér dem sammen med de stegte æbler og løg, brunede kartofler og rødkål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk