Fyldig tomatsuppe med ostepopcorn
En cremet tomatsuppe drysset med popcorn og smeltet cheddarost – det skal nok blive en ny familiefavorit. Brug evt. almindelig paprika i stedet for røget.

31-60 min.
(2)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- løg
- 2
- røde peberfrugter
- 2
- smagsneutral olie til stegning
- 1 spsk.
- røget paprika
- ½ tsk.
- karry
- ½ tsk.
- hakkede tomater
- 2 dåser
- grøntsagsbouillon
- 1½ liter
- mascarpone
- 100 g
- salt
- peber
- rørsukker
- 2 tsk.
- æblecidereddike
- 1 spsk.
Ostepopcorn
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
- tørrede majskerner
- 1 dl
- smør
- 2 spsk.
- røget paprika
- ½ tsk.
- revet cheddar
- 50 g
- salt
- peber
Sådan gør du
Pil og hak løgene. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Steg løg og peberfrugter let i olie i en stor gryde. Tilsæt paprika og karry, og lad grøntsagerne stege videre i 1 minut.
Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.
Rør mascarpone i suppen, så den smelter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden – den skal ikke blendes helt glat. Smag til med salt, peber, rørsukker og eddike, og hold suppen varm.
Ostepopcorn
Opvarm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt majskernerne, når olien er godt varm. Læg låg på gryden, og pop kernerne. Ryst gryden undervejs, så popcornene ikke brænder på.
Smelt smørret. Vend de varme popcorn sammen med smeltet smør, paprika, revet cheddar, salt og peber, og fordel dem i en bradepande med bagepapir.
Rist popcornene i en 200° varm ovn i 5-10 minutter, til de er let gyldne, og osten er smeltet.
Servér suppen rygende varm med de gyldne popcorn på toppen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!