Fyldig tomatsuppe med ostepopcorn

En cremet tomatsuppe drysset med popcorn og smeltet cheddarost – det skal nok blive en ny familiefavorit. Brug evt. almindelig paprika i stedet for røget.

Fyldig tomatsuppe med ostepopcorn
31-60 min.

(2)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
løg
2
røde peberfrugter
2
smagsneutral olie til stegning
1 spsk.
røget paprika
½ tsk.
karry
½ tsk.
hakkede tomater
2 dåser
grøntsagsbouillon
1½ liter
mascarpone
100 g
salt
peber
rørsukker
2 tsk.
æblecidereddike
1 spsk.

Ostepopcorn

smagsneutral olie
2 spsk.
tørrede majskerner
1 dl
smør
2 spsk.
røget paprika
½ tsk.
revet cheddar
50 g
salt
peber

Sådan gør du

Pil og hak løgene. Skyl peberfrugterne, og skær dem i små tern. Steg løg og peberfrugter let i olie i en stor gryde. Tilsæt paprika og karry, og lad grøntsagerne stege videre i 1 minut.
Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsbouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.
Rør mascarpone i suppen, så den smelter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden – den skal ikke blendes helt glat. Smag til med salt, peber, rørsukker og eddike, og hold suppen varm.

Ostepopcorn

Opvarm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt majskernerne, når olien er godt varm. Læg låg på gryden, og pop kernerne. Ryst gryden undervejs, så popcornene ikke brænder på.
Smelt smørret. Vend de varme popcorn sammen med smeltet smør, paprika, revet cheddar, salt og peber, og fordel dem i en bradepande med bagepapir.
Rist popcornene i en 200° varm ovn i 5-10 minutter, til de er let gyldne, og osten er smeltet.
Servér suppen rygende varm med de gyldne popcorn på toppen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'