Funfetti fødselsdagslagkage

Lagkagen er perfekt til fødselsdage og festlige anledninger, der kræver en simpel, men opsigtsvækkende kage med masser af pynt.

Ingredienser

Udstyr

2 springforme, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Læg bagepapir i bunden af de 2 springforme, og smør kanterne med lidt smør.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn lyst og cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Tilsæt sødmælk, og pisk ved lav hastighed. Tilsæt cremefraiche, og rør dejen sammen, til den er jævn og ensartet.
Vend regnbuekrymmel i dejen til sidst med en dejskraber. Fordel dejen i formene, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Bag vaniljebundene i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne på toppen og gennembagte. Afkøl dem let, og tag dem ud af formene. Afkøl vaniljebundene helt på en rist.
Pisk smørret lyst og cremet i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af flormelissen, og bland det herefter sammen med resten af flormelissen. Hæld vaniljeflormelis og sødmælk i smørret lidt ad gangen, og pisk godt, til smørcremen er lys og luftig. Smag smørcremen til med citronsaft.
Skær toppen af kagebundene til med en stor kniv, så de er lige og flade på overfladen. Læg den ene kagebund på et serveringsfad, og smør et lag vaniljesmørcreme på. Læg den anden kagebund ovenpå, og dæk hele kagen med resten af smørcremen på top og sider. Dyp en paletkniv i varmt vand, og brug den til at få overfladen og siderne pæne og glatte.
Løft forsigtigt kagen op, og hold den i den ene hånd over en stor skål. Brug den anden hånd til at drysse og trykke regnbuekrymmel fast over hele kagen, så den bliver helt dækket af krymmel på toppen og alle sider. Lad overskydende krymmel falde ned i skålen, og gem det til senere brug. Sæt kagen tilbage på fadet, og servér den straks, eller sæt den på køl i et par timer indtil servering.

Tip!

Vælg selv, om du vil fordele dejen til vaniljebundene i to eller tre springforme, så den færdige kage enten får 2 tykke lag eller 3 tyndere lag. Hvis du laver tre lag, skal bagetiden sættes ned til 15-20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar