Fuldkornstærte med squash, spinat og laks
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Fuldkornstærte mætter rigtig godt, og her får du en lækker udgave med squash, spinat og laks.
Bemærk
Tærten skal hvile i 30 minutter og bage i 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til dejen ligner grov rasp. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190º. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg dejen i en smurt tærteform. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 10-12 minutter, til den har taget lidt farve.
Skyl squashen, pil løget, og skær begge dele i små tern. Skyl spinaten. Svits squash og løg i olie på en pande i 3-4 minutter. Hæld squash og løg i en skål.
Læg spinaten på panden, og lad den falde sammen. Pres væden ud af spinaten.
Pisk æg og fløde sammen i en skål. Tilsæt salt og peber. Rør spinaten og squashblandingen i. Skær laksen i mindre stykker, og rør den i blandingen, til fyldet er godt blandet.
Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, og bag tærten i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk