Fuldkornstærte med squash, spinat og laks

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Fuldkornstærte mætter rigtig godt, og her får du en lækker udgave med squash, spinat og laks.

Bemærk
Tærten skal hvile i 30 minutter og bage i 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til dejen ligner grov rasp. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190º. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg dejen i en smurt tærteform. Forbag tærtebunden midt i ovnen i 10-12 minutter, til den har taget lidt farve.
Skyl squashen, pil løget, og skær begge dele i små tern. Skyl spinaten. Svits squash og løg i olie på en pande i 3-4 minutter. Hæld squash og løg i en skål.
Læg spinaten på panden, og lad den falde sammen. Pres væden ud af spinaten.
Pisk æg og fløde sammen i en skål. Tilsæt salt og peber. Rør spinaten og squashblandingen i. Skær laksen i mindre stykker, og rør den i blandingen, til fyldet er godt blandet.
Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, og bag tærten i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar