Fuldkornsrisotto med bagte radiser
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Risotto af fuldkornsris tager længere tid at koge, men både sundhedsfaktoren og smagen er bedre. De bagte radiser giver retten en smuk farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Krydr med salt og peber. Skyl risene, og vend dem i gryden.
Hæld hvidvin i gryden, og lad den fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækket hele tiden. Lad risene koge i ca. 40 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Tænd ovnen på 175°.
Skyl radiserne, og læg en lille håndfuld til side. Skær de resterende radiser i halve på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er let gyldne.
Læg serranoskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
Skær de friske radiser i papirtynde skiver.
Rør friskrevet parmesan og skyllet spinat i risottoen. Pynt med bagte radiser, sprød serranoskinke og tynde skiver radise. Servér straks.
Tip!
Ikke så vild med bagte radiser? Snit dem fint, og drys dem friske over den færdige risotto.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk