Fuldkornspizza med friske tomater
2. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Kombinationen af det bagte pizzafyld og de friske tomater er en smag for guder, men du kan også sagtens lade tomaterne bage med i ovnen, evt. bare de sidste par minutter.
Bemærk
Hævetid: 1 time (eller natten over).
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt og olie. Rør de 2 slags mel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time på køkkenbordet – alternativt kan du lade den hæve i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen på højeste varme (ca. 275° varmluft),og stil 2 bageplader ind i ovnen, så de også bliver varmet godt op.
Del pizzadejen i mindre stykker. De må gerne være små, så der er en lille pizza til hver. Rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så du får tynde pizzabunde. Sørg for at have rigeligt med mel under dejen, så bliver det lettere at flytte bunden over på bagepladen.
Pil rødløg, og skær dem i både. Smør ricotta ud på pizzabundene i et jævnt lag. Top med rødløg og bacontern.
Tag de brandvarme bageplader ud af ovnen, læg et ark bagepapir på hver af dem, og flyt forsigtigt en pizza ad gangen over på bagepladerne – der kan være 2 pizzaer på hver plade.
Bag pizzaerne i ovnen, til de er brune i kanten, og bunden er sprød. Det tager 8-10 minutter.
Skyl tomater, skær dem i tynde skiver, og fordel dem oven på de færdigbagte pizzaer. Top med plukket mozzarella og basilikum. Dryp med olie.
Tip!
Hvis maden skal hurtigt på bordet, kan du ælte pizzadejen sammen aftenen før og lade den langtidshæve i køleskabet. Dagen efter kan du så springe direkte videre til trin 2 i opskriften, rulle den hævede dej ud og få pizzaerne klar til at komme i ovnen på et kvarters tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk