Fuldkornspasta med grønkål, chili og pancetta
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En nem og enkel pastaret med masser af smag, der mætter rigtig godt. Og så er den klar på kun 25 minutter!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen, og hold den varm.
Skær pancetta i tern. Opvarm en pande med lidt olie, og steg pancettaen, til den er gylden og sprød. Tag det af panden, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Halver chilien på langs, fjern kernerne, og hak chilien fint. Rens og skyl grønkålen, skær den grove stok fra, og hak grønkålen ekstra fint med en skarp kniv på et bræt.
Opvarm en dyb (sautere)pande med olie, og steg først skalotteløg i 1-2 minutter. Tilsæt chili og grønkål, og steg videre på panden ved middel varme i 3-4 minutter, til kålen falder lidt sammen.
Tilsæt den stegte pancetta og piskefløden, og skru op for varmen, så fløden koger lidt ind.
Vend de friskkogte pastaskruer sammen med grønkålsblandingen på panden, varm retten hurtigt igennem, og smag godt til med salt og peber.
Anret i varme, dybe tallerkener, og server med friskrevet parmesan og et drys fintrevet citronskal på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk