Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv de klassiske panerede rødspætter et sprødt fuldkorns-tvist og lidt ekstra grønt tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
Rens rødspætterne.
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland mel, salt og peber i en anden tallerken. Vend først rødspætterne i æg og herefter i mel.
Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
Bring smør og vand i kog i en gryde, så smørret smelter. Skyl spidskålen, skær den i kvarte, og lad den koge i gryden under låg i ca. 5 minutter, til den er akkurat mør.
Krydr med salt og peber, og servér med rødspætter, citronbåde, dild og nye kartofler med smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk