Fuldkorns-risotto med svampe, grønkål og serrano

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Lækker og cremet risotto med fuldkornsgrødris, der giver ekstra smag og bid. Du kan dog sagtens erstatte med klassiske risottoris, hvilket halverer kogetiden.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, indtil de er gyldne. Læg svampene til side på en tallerken.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber.
Skyl risene, kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen fordampe.
Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risene koge i ca. 40 minutter, indtil de er al dente.
Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinken på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
Rør revet parmesan i risottoen, og smag til. Skyl grønkålen, riv den i grove stykker uden stilke, og vend grønkål og svampe i risottoen.
Pynt med sprød serranoskinke, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar