Fuglereder med vaniljefløde, rabarberkompot og jordbær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprød marengs, blød creme og syrlig-søde rabarber – her får du en populær dessert, som aldrig går af mode!
Bemærk
Fuglerederne skal bage i ovnen i 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100º. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt eddike, og pisk et øjeblik. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i fuglereder med en diameter på ca. 8 cm. Sæt bagepladen i ovnen, og bag fuglerederne i 1 time. Tag dem ud af ovnen, og afkøl helt.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ca. 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde, og kog det ved svag varme i 8-10 minutter. Fjern vaniljestangen, og afkøl kompotten.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med flormelissen. Hæld fløden i en skål sammen med vanilje og flormelis, og pisk det til luftigt skum.
Top fuglerederne med vaniljefløde og rabarberkompot, og pynt med friske jordbær og hakkede pistacienødder.
Tip!
Du kan lave både fuglereder og rabarberkompot i forvejen, så desserten er hurtig og nem at anrette, når lækkersulten melder sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk