Fuglereder med vaniljefløde og stikkelsbærkompot
6. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Små marengskager fyldt med flødecreme og frisk letsyrlig stikkelsbærkompot er en nem og hurtig dessert, som kan laves i god tid.
Ingredienser
Udstyr
En sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100° varmluft. Pisk æggehviderne stive sammen med eddike i en skål med en elpisker.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk videre, til du har en tyk, sej og blank marengs.
Hæld marengsen i sprøjteposen, og sprøjt den ud i 8 runde fuglereder med en diameter på 7-8 cm på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at fuglerederne har høje kanter, så der er plads til fyld.
Bag fuglerederne i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, men lad fuglerederne hvile i ovnen, indtil den er afkølet helt.
Skyl og nip stikkelsbærrene, og kog dem i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn, vand og citronsaft.
Skru ned for varmen, og lad det småkoge i 5-7 minutter, til stikkelsbærrene er møre.
Smag kompotten til med sukker eller citronsaft, så den er frisk og syrligsød. Hæld kompotten på glas, og lad den afkøle.
Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum i en skål med en elpisker.
Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande. Fordel vaniljefløde og stikkelsbærkompot i fuglerederne, drys med mandelflager, og pynt evt. med grøn skovsyre og spiseligt guldstøv.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk