Fudge med pistacienødder og appelsin
15. marts 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Fudge er den perfekte kombination af trøfler og karameller. Denne variant er smagsat med pistacienødder og syrlig appelsin.
Bemærk
Køletid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 form, ca. 15 x 15 cm
Sådan gør du
Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern.
Hak nødderne og chokoladen groft.
Kog piskefløde, sukker og sirup i en gryde. Rør rundt jævnligt. Kog blandingen, indtil den er ca. 124° – ca. 20 minutter.
Fjern gryden fra varmen, og tilsæt appelsinskal, chokolade og smør. Pisk blandingen med en elpisker i 3-5 minutter. Tilsæt nødderne, og vend dem i blandingen.
Hæld blandingen i en form med bagepapir, ca. 15 x 15 cm. Sæt formen i køleskabet, og lad den køle af i mindst 2 timer.
Skær fudgen i mindre stykker med en skarp kniv. Opbevar fudgen i køleskabet med bagepapir mellem stykkerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk