Fudge med peanuts, cornflakes og tørrede kirsebær
9. februar 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Skøn, blød og sød. Næsten alle elsker fudge, og denne version med salte nødder, knasende cornflakes og søde kirsebær er bestemt værd at prøve.
Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm langsomt brun farin, sukker, kondenseret mælk, glukosesirup, smør og vaniljepulver i en gryde, til sukkeret er smeltet. Lad blandingen småkoge under konstant omrøring i 12-15 minutter.
Hak mælkechokoladen groft, og tilsæt den. Rør rundt i gryden, indtil chokoladen er smeltet.
Tilsæt peanuts, cornflakes og kirsebær i massen, og vend det rundt.
Læg et bagepapir i en form, og smør det med en smule olie. Hæld fudgen i formen. Sæt fudgen på køl i 2 timer.
Hak den mørke chokolade, og smelt den over vandbad sammen med kokosolie.
Hæld halvdelen af chokoladen over fudgen, og sæt den i fryseren i mindst 10 minutter, så chokoladen størkner. Vend forsigtigt på fudgen, og hæld resten af chokoladen på undersiden. Sæt fudgen i køleskab, og lad chokoladen størkne helt.
Skær fudgen i mindre stykker, og servér den gerne til en kop kaffe.
Tip!
Kokosolien tilføjes for at give chokoladen et lidt blankere udseende, men har du ikke et glas derhjemme, kan den sagtens udelades.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk