Fudge med kondenseret mælk og nødder

7. januar 2020 af .

Foto: Skovdal Nordic

Fudge er en slags slik, der smager af en blanding af karameller og trøfler. Det er nemt at lave, men svært kun at spise ét stykke.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist hasselnødderne på en varm pande, til skallerne sprækker. Nulr skallerne af i et rent viskestykke, og læg hasselnødderne til side.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, sukker, smør, sødmælk og kondenseret mælk i en lille tykbundet gryde, og bring det i kog.
Lad det småkoge ved middel varme i ca. 15-20 minutter, til temperaturen er 117° – tjek med et termometer.
Tag gryden af blusset, hæld massen i en røremaskine med piskeris, og pisk massen i ca. 10-15 minutter ved fuld kraft, til den er lys og luftig og kølet en del af.
Fordel massen i en form, der måler 10 x 20 cm, beklædt med bagepapir, og tryk hasselnødder og usaltede pistacienødder godt ned i massen. Drys med havsalt, og tryk det let fast i overfladen.
Stil formen køligt til næste dag, og skær fudgen ud i mindre stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar