Fudge

Fudge er en slags slik, der smager af en blanding af karameller og trøfler. Det er nemt at lave, men svært kun at spise ét stykke.

Fudge
0-30 min.

(5)

November 9, 2022 af Annemette VossFoto: Skovdal Nordic

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du fudge

Fudge kan købes i bland selv slik-butikker, men du kan faktisk nemt lave det derhjemme og guffe løs af slikskålen. Det kræver ikke alverdens ingredienser, og du kan endda undlade flere af dem – vi guider dig til den nemmeste og lækreste fudge her!

Nem hjemmelavet fudge

I vores opskrift er der nødder i fudgen, men det behøver du ikke at tilsætte, hvis du bare vil have en helt klassisk vaniljefudge. Så springer du bare trin 1 i opskriften over og går direkte til trin 2. 

Gider du ikke at bruge hele din opsparing på vaniljestænger (ja, de er blevet vildt dyre),kan du i stedet bruge vaniljepulver, hvis du har det stående. Du kan også bruge vaniljesukker, hvis du vil gøre det lidt mere budgetvenligt. 

Resten af ingredienserne er afgørende for en god fudge, men de kan heldigvis købes på tilbud. 

Hvordan skal fudge opbevares?

Når du har skåret din fudge ud i små firkanter, kan du opbevare dem på køl i en lufttætbeholder. Det kan holde sig et par uger, hvis du da ikke har spist det inden da.

Fudge med smag

Det gode ved hjemmelavet fudge er, at du kan smagssætte det, ligesom du ønsker. Denne klassiske udgave smager dejligt sødt af vanilje, men du kan også lave den med smag af chokolade, kaffe, lakrids, hvid chokolade eller sågar Baileys. Find opskrifterne fra billederne nedenfor.

Måske du også kan li'