Frugtsalat med kompot
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En frugtsalat af meloner og bær er en sund dessert og gør sig også godt på brunchbordet eller som luksuriøs morgenmad. Bærkompotten giver en ekstra sød og lækker frugtsalat!
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér melonerne, og fjern kernerne.
Lav små kugler af melonkødet med et parisiennejern. Har du ikke sådan et, fungerer det lige så fint at skære melonkødet i mindre tern.
Blend blåbær og hindbær, og smag kompotten til med ahornsirup.
Portionsanret de forskellige typer melon i glas, og hæld bærkompot over.
Skær limefrugten i både, og servér frugtsalaten med en limebåd, så man selv kan dryppe med limesaft.
Tip!
Der findes mange forskellige slags meloner, men overordnet set skelner man mellem sukkermeloner og vandmelon. Begge typer er i familie med græskarret. På trods af melonernes sødme er de meget kaloriefattige, hvilket skyldes deres ekstremt høje vandindhold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på råcreme til abemad
Powered by Froala Editor