Frugtsalat med creme

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Frisk frugtsalat med vinskumscreme, der udgør en klassisk dessert, hvor cremen er hovedpersonen. I Italien laver man den med hedvinen marsala og serverer den i glas med småkager til at dyppe i.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland æggeblommer, hvidvin og flormelis i en stor, høj gryde, og pisk det godt sammen.
Stil gryden på blusset, og tænd på middelhøj varme. Pisk kraftigt i æggemassen med et piskeris, så den bliver skummende og fylder meget mere. Der skal piskes hele tiden uden pauser! Hvis du holder bare en lille pause, kan cremen blive så varm, at den klumper som røræg. Prøv at piske med løst håndled, så bliver du ikke så nemt træt i armen.
Hvis du bliver træt i armen, eller hvis cremen begynder at blive varm for hurtigt, så tag med det samme gryden af blusset, og pisk hele tiden kraftigt. Cremen må endelig ikke koge på noget tidspunkt. Cremen er færdig, når den er tyk og giver en dump lyd, når du pisker i den.
Hæld cremen igennem en sigte, så eventuelle klumper fra æggene sigtes fra. Pisk af og til i cremen, mens den køler af. Lad den stå på køkkenbordet, og pisk i ny og næ.
Skær skrællen af appelsiner og grapefrugter. Det er vigtigt, at skrællen bliver skåret og ikke pillet af – det får citrusfrugterne til at virke mere saftige og delikate. Sørg for at skære hele den hvide hinde under skrællen væk, så du kommer helt ind til frugtkødet.
Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Halvér passionsfrugterne, og skrab kernerne ud. Bland forsigtigt alle frugterne.
Fordel frugtsalaten i serveringsglas. Læg et tykt lag vinskumscreme oven på frugtsalaten. Servér ekstra creme ved siden af i en skål.

Tip!

Der kan komme bundfald i vinskumscremen, mens den står og køler af. Så er cremen ikke legeret tilstrækkeligt. For at afhjælpe dette kan du piske cremen op igen – pisk længe nok, til den bliver helt tyk. Cremen smager også godt til alle slags bær, syltet frugt og ferskner eller abrikoser skåret i skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar