Frugtkompot med vaniljeis

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En lun kompot af søde, bløde frugter er en nem og delikat hverdagsdessert. Servér med en god vaniljeis for ekstra forkælelse!

Ingredienser

Sådan gør du

Skær blommerne i mindre stykker, og fjern stenene. Halvér abrikoserne.
Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde sammen med blommer, abrikoser, rørsukker og vand.
Lad frugtkompotten koge under låg i ca. 20 minutter. Tag låget af, og kog i yderligere 5-8 minutter, til væden har konsistens som sirup.
Lad kompotten køle lidt af, så den stadig er lun. Rør hindbærrene i den lune kompot.
Anret kompotten i glas eller portionsskåle, og læg en kugle vaniljeis på toppen.
Pynt med friske mynteblade eller citronmelisse, og servér straks.

Tip!

Kompotten kan også laves med friske ferskner og svesker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar